Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگران کارخانجات نساجی بروجرد معتقدند بارها به بهانه کمبود بودجه و به منظور جذب اعتبارات مالی و بانکی از کار اخراج ‌شدند و بعد از اینکه کارفرما به خواسته‌اش رسید، به کارخانه بازگشتند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * شرکت کارخانجات نساجی بروجرد به عنوان یکی از بزرگترین کارخانجات نساجی کشور در سال ۶۲ با سرمایه گذاری حدود ۱۵ میلیارد ریال در جنوب شرقی بروجرد تاسیس شده و سالانه بیش از ۱۸ میلیون متر پارچه و ۵۵۰۰ تن نخ تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت مجموعه‌ای از چند کارخانه مجاور و مرتبط با هم است که خطوط مختلف فرآوری، آماده سازی، تولید پارچه و رنگ آمیزی آن را انجام می‌دهند و بالغ بر ۱۲۰۰ نفر پرسنل دارد که در سه شیفت کاری صبح، عصر و شب فعالیت می کنند.
نساجی بروجرد تولیدکننده انواع پارچه و محصولات نساجی است؛ پارچه پنبه‌ای، پارچه پلی استر، پنبه، پارچه ویسکوز و نیز پارچه‌های پیراهنی، ملحفه‌ای، پرده‌ای و رومبلی از تولیدات آن است و یکی از برجسته‌ترین شرکت‌ها در صنعت نساجی به شمار می‌آید. شرکت برای تمام فعالان این عرصه، نام آشنا است و محصولات آن در ایران و اروپا از شهرت خاصی برخوردار بوده و عمده این محصولات به ایتالیا صادر می‌شوند.
نساجی بروجرد جزو کارخانجات و شرکت‌هایی است که در سال‌های اخیر پس از خصوصی سازی در سال ۸۹ ، به یک چندم قیمت واقعی واگذار شد. همانطور که بسیاری از شرکت‌هایی که در سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار و بعد‌ها با مشکل تولید و تعدیل نیرو و... مواجه شدند، این شرکت نیز به خاطر مشکلات مدیریتی اکنون اقدام به تعدیل نیرو کرده؛ این تعدیل نیرو به بهانه کمبود بودجه و جذب اعتبار است. نساجی بروجرد جزو کارخانجات و شرکت‌هایی است که در سال‌های اخیر و پس از خصوصی سازی که در سال ۸۹ صورت گرفت، به یک چندم قیمت واقعی واگذار شد.
شنیده ها حاکیست که کارفرمای کارخانه در ۲۸ فروردین ۹۹ اقدام به اخراج بیش از ۹۴۰ نفر از کارگران این مجموعه کرده و شیوه غلط بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی سراسر کشور را در پیش گرفته است. گویی، این عادت سرمایه گذاران شده که تا بوی اعتبارات مالی و بانکی به مشامشان می‌خورد، با امنیت شغلی کارگران زیرمجموعه‌شان بازی می‌کنند و آن‌ها را به عنوان طعمه برای اخذ اعتبار از دولت تلقی می‌کنند. البته به گفته کارگران این بار اولی نیست که این تعدیل نیرو از سوی شرکت صورت می‌گیرد و چندمین بار است که به این بهانه، اعتبارات مالی و بانکی از سوی دولت جذب شده و به نوعی مسئولان در این بخش، دارای پیشنیه نامطلوبی هستند.  
با توجه به شیوع کرونا ویروس در کشور و شرایطی که از نظر اقتصادی برای مجموعه‌های تولیدی به وجود آورده، دولت تصمیم گرفته برای جبران خسارات مجموعه های تولیدی، اعتباراتی به آنان اختصاص دهد و شواهد حاکی از آن است که شرکت نساجی بروجرد نیز با هدف جذب این اعتبارات اقدام به تعدیل نیرو و اخراج کارگران کرده و وانمود می‌کند که دچار کمبود بودجه است!
البته تعدیل نیرو‌های نساجی بروجرد حواشی بسیاری به دنبال داشته ؛ برخی به حمایت از آن پرداختند و عده‌ای مخالف هستند. حامیان این تعدیل می‌گویند شرکت خسارت دیده و نیاز به تامین اعتبار دارد و به هر طریقی شده باید با لابی‌گری و قدرت‌نمایی، سودی از این بابت نصیب خود و کارفرمای کارخانه کنند. اما مخالفان این جریان، از اساس با جریان واگذاری شرکت و نحوه واگذاری آن، با یک چندم قیمت واقعی به یکی از نزدیکان یکی از مسئولان سابق اصفهان کنار نمی‌آیند و خواهان بررسی دقیق این پرونده از سوی مراجع ذی‌صلاح هستند. عده ای معتقدند باید مشخص شوند چرا چوب حراج به این کارخانه زده شده و با ارزش پایین به بخش خصوصی واگذار شده و به چه علت مسئولان اجازه می‌دهند کافرما به بهانه تعدیل نیرو و کمبود بودجه، کارگران را بازیچه دست خود کند تا اعتبارات مالی و بانکی جذب کند؟!  
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بروجرد از همان روز‌های ابتدایی تعدیل نیرو در این شرکت، به این موضوع ورود و اعلام کرده که تا زمان شکستن این چرخه باطل و پایان این شیوه غلط در راه استحکام امنیت شغلی کارگران به مطالبه‌گری‌هایش در این زمینه ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید:

واکنش مسئول بسیج دانشجویی واحد بروجرد به اخراج بیش از ۹۴۰ کارگر کارخانه نساجی


مطالبه گری‌های دانشجویان بسیجی برای رسیدگی به این جریان تا جایی ادامه داشت که طی نامه‌ای خطاب به عباس گودرزی، نماینده مردم شهرستان بروجرد و اشترینان در مجلس، خواستار ورود وی و رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه نساجی شدند.

در بخشی از این نامه آمده است:

شما می‌دانید که این روال بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی در کشور است که زمانی که ندای وام و اعتبار به گوششان می‌رسد با تحقیر کارگر و فشار به اذهان عمومی و استفاده از ابزار‌های قانونی نمایندگان و یا ورود ائمه جمعه و یا مناصبی شبیه به آن، بخشی از اعتبار مد نظر خود را جذب کرده و بعد هم به بسیاری از تعهدات خود در قبال آن عمل نمی‌کنند. متاسفانه مشاهده شده که در این شرایط بسیاری از مسئولان با فشار به دولت جهت تخصیص اعتبار به این بنگاه‌ها قطعه تکمیل کننده پازل زر سالاران را مهیا می‌کنند. بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بروجرد از شما درخواست می‌کند که ضمن تلاش برای احقاق حقوق کارگران، نسبت به شأن کارگری نیز اهتمام بورزید.

بیشتر بخوانید:

نماینده مردم بروجرد در مجلس به موضوع اخراج کارگران کارخانه نساجی ورود کند


در این بین محمدرضا صفی خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ۳۰ فروردین در این خصوص گفته اگر طی چند روز آینده سرمایه در گردش در اختیار این کارخانه قرار داده شود، بلافاصله تولید خود را شروع می‌کند. در عین حال این کارخانه تعطیل نیست و در ایام کرونا چند هزار ماسک با فعال کردن خط ماسک در اختیار مردم قرار داد. کارخانه تعطیل مطلق نبود، تعطیلی همان تعطیلات سالیانه ایام نوروز بوده که مانند روال گذشته بوده است.


صفی خانی تاکید کرده که به دنبال این است که این کارخانه فعالیت خود را شروع کند. در این رابطه کارخانه نیاز به سرمایه در گردش دارد، قبل از عید ما کارخانه را به بانک ملی و سپه معرفی کردیم، در این راستا از این دو بانک درخواست داریم که روند بررسی پرونده این کارخانه را تسریع دهند تا فعالیت خود را با استفاده از سرمایه در گردش شروع کند. کرونا شبکه فروش کارخانه را با مشکل مواجه کرده است، تُجاری که با این کارخانه در ارتباط بودند با مشکل مواجه شدند و تقاضای بازار کارخانه به شدت پایین آمده و به همین دلیل کارخانه تحت تأثیر قرار گرفته که امیدواریم با روش‌های مختلف معمول شبکه فروش آن تقویت شود و تقاضا بالا برود.


از سویی، احسان سربندی، مدیر داخلی کارخانه نساجی بروجرد دوم اردیبهشت در این باره گفته پیرو جلسه اخیر هیأت مدیره با مدیران و شورای اسلامی کار با بررسی و بیان مشکلات اخیر ناشی از بیماری کرونا و راهکار‌های برون رفت از این چالش در این برهه حساس، اتخاذ استراتژی‌های افزایش فروش و راه اندازی دائمی و پیوسته خط تولید و بهره برداری سریعتر از ماشین آلات طرح توسعه برای برگشت سرمایه، اهمیت بالایی دارد. ماشین آلات خریداری شده با منابع شرکت شامل دو خط ریسندگی پنبه‌ای ظریف برای پارچه‌های صادراتی و خط رنگرزی و چاپ عرض سه متر که ساخت کشور‌های سوییس، ایتالیا و آلمان بوده و نصب آن‌ها ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته ؛ طبق تصمیم هیأت مدیره نساجی و مدیرعامل و همچنین حمایت‌های استاندار لرستان و مسئولان استانی و شهرستانی خط تولید کارخانجات نساجی بروجرد به زودی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

با اینکه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، مدعی است که این کارخانه تعدیل نیرو نداشته و به طور معمول در ایام نوروز تعطیل بوده، یکم اردیبهشت جلسه‌ای به ریاست سیدموسی خادمی، استاندار لرستان و با حضور عبداللهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و جمعی از سهامداران این مجموعه و کارفرمای آن در استانداری لرستان برگزار شد تا مشکلات این کارخانه بررسی و رفع شوند.


خادمی در این جلسه گفته که بخشی از مشکلات این کارخانه مربوط به بدهی‌های معوق به بانک عامل و دستگاه‌های خدمات رسان از قبیل گاز، آب و برق است که در زمینه رفع این مشکلات باید ضمن همکاری با نساجی بروجرد، اقدام عاجل انجام شود. او معتقد است با توجه به استفاده از سرمایه ثابت کارخانه نساجی بروجرد در زمینه نوسازی و خرید دستگاه‌های جدید، سودآوری و بازگشت سرمایه آن با توجه به شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا در کشور زمانبر است که در این زمینه نساجی بروجرد به حمایت نیاز دارد. شیوع بیماری کرونا بر صنایع استان و نساجی بروجرد تاثیر گذاشته؛ این موضوع باید با بررسی و کارشناسی برطرف شود تا علاوه بر فعالیت این مجموعه مشکلی برای کارکنان آن نیز به پیش نیاید.


از طرفی، علی آشتاب، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفته است که از ۱۰ اردیبهشت این کارخانه شروع به کار کند و کارگران به کار خود برگردند؛ هیچ تعدیل نیرو و اخراجی در این کارخانه صورت نگرفته است. او گفته بر اساس اعلام کارخانه، به خاطر جمعیت زیاد کارگری که در این کارخانه حضور دارد و برای جلوگیری از شیوع کرونا و همچنین تأمین مواد اولیه، تصمیم گرفته شده که تا ۱۰ اردیبهشت ماه این کارخانه تعطیل باشد.

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان می گوید: هیچ تعدیل نیرو و اخراجی در این کارخانه صورت نگرفته است.


همه اینها در حالی است که کارگران کارخانه نساجی بروجرد می‌گویند که برای چندمین بار است که به منظور جذب اعتبارات مالی از کار بیکار می‌شوند و بعد از اینکه کارفرما به خواسته‌اش رسید، به کارخانه بازمی‌گردند.


کارگران کارخانه نساجی بروجرد از نداشتن امنیت شغلی ابراز نگرانی می‌کنند و از اینکه هر بار به بهانه کمبود بودجه و مشکلات مالی، از کار بیکار می‌شوند تا کارفرما جیب خود را به این بهانه ها، از اعتبارات مالی پر کند، ناراضی هستند و خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند.


به نظر می رسد مسئولان استانی و کشوری به جای اینکه دنبال تامین اعتبار درخواستی کارفرما برای بازگرداندن نیرو‌ها به کارخانه باشند و از این راه کارگران را تحقیر کنند، باید به مبارزه با این شیوه غلط بپردازند و به این چرخه باطل پایان دهند تا دیگر شاهد اخراج کارگران کارخانجات و واحد‌های تولیدی به منظور جذب اعتبارات از سوی کارفرما‌ها نباشیم.


گفتنی است، پیگیری‌های خبرگزاری دانشجو پیرامون احقاق حق کارگران کارخانه نساجی بروجرد و صحبت با مسئولان برای حل مشکلات همچنان ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مطالبه گری دانشجویی مشکلات کارگری کارخانه نساجی بروجرد نساجی بروجرد اخراج کارگران مجلس شورای اسلامی اعتراضات کارگری بسیج دانشجویی لرستان تشکل دانشجویی استانداری لرستان ویروس کرونا حمایت از تولیدکنندگان کارگران کارخانه نساجی اعتبارات مالی و بانکی کارخانه نساجی بروجرد کارخانجات نساجی جذب اعتبارات تعدیل نیرو کمبود بودجه جذب اعتبار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۱۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار


به گزارش تابناک به نقل از مهر، امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم تجلیل از بانوان فعال عرصه کار و تولید در هفته کار و کارگر انجام شد. زنان نخستین تربیت کننده جامعه به شمار می‌روند و در دولت سیزدهم برای اولین بار کمیته زنان و خانواده ستاد هفته کار و کارگر تشکیل شده که امسال سومین سال فعالیت این کمیته محسوب می‌شود.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: فعالیت کارآفرینان که به حوزه اشتغال اهتمام ویژه دارند جای بسی خرسندی دارد. کار، تولید اساساً عزت و اقتدار انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند.

وی افزود: حضور گسترده بانوان در مجموعه کارگری از دیگر موفق‌های دیگری است. دنیا می‌داند در فرهنگ و تمدن اسلامی، زنان از جایگاه والایی برخوردارند. بر اساس آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. خداوند می‌فرماید، ما انسان‌ها را از جنس مرد و زن خلق کردیم و برای شناخت. اما گرامی‌ترین انسان با تقواترین است و یکی از جلوه‌های تقوا، کوشش و تلاش و توسعه اشتغال است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حضور بانوان در عرصه‌های مختلف بوده که بر اساس آمار از ۱۶ میلیون بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، بیش از ۳ میلیون نفر بانوان کارگر هستند. همچنین سرآمدترین اساتید دانشگاه، پرستار و معلم از جامعه زنان بوده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی با اشاره به شعار سال ادامه داد: جهش تولید با مشارکت و همراهی مردم مساله امسال است. اساساً در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ اقتصاد ایران به ۳ دسته دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده است. اقتصاد مدیون دست‌های توانمند نیروی انسانی است. بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب بیش از ۸۰ درصد اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد.

وی اضافه کرد: جهش تولید یعنی حرکت خارق‌العاده که نیاز به کوشش دارد. ما به عنوان کارگزار نظام باید تلاش کنیم برای فعالیت بخش خصوصی بسترسازی کنیم و موانع تولید رفع شود. اگر می‌خواهیم فرمان رهبری جامه عمل بپوشد باید از دولت شروع شود و ما آمادگی داریم دستان کارگران و کارفرمایان را به گرمی فشاریم.

وزیر کار در پایان عنوان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم است اگر تولید با همراهی مردم باشد بسیاری از مفاسد پاک می‌شود زیرا سرمایه برای بخش خصوصی بوده که افراد با انگیزه بیشتر فعالیت خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • اعیاد یهودی؛ بهانه‌ای برای خشونت و تشدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در قدس
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • بازدید معاون وزیر راه و شهر سازی از نهضت ملی مسکن بروجرد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • جنایت کارگر قهوه خانه بعد از اخراج!
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود